Vilken är den bästa Alla hjärtans dag-presenten – och vem var Valentin?

14 februari är det, som du säkert redan vet…
Alla hjärtans dag
Det är den dagen som Valentin har namnsdag och det är också sankt Valentin som firas med presenter till den vi håller kär. Namnsdagen är från medeltiden, men det var först på 50-talet som traditionen kom till Sverige och först 1985 som man började trycka Alla hjärtans dag i kalendrar.

Vem var Valentin?

Katolska kyrkan började hedra helgonet Valentinus i slutet av 400-talet, men ingen vet egentligen vem det är, det fanns ett antal martyrer med samma namn under 200- och 300-talet.

Enligt en legend ska Valentinus ha varit en kristen som levde i Rom på 200-talet. Han trotsade kejsare Claudius II:s förbud att viga unga par och dömdes till döden. Innan han avrättades hann han skicka ett kort till fångvaktarens dotter som han var förälskad i och det var det allra första Valentindags-kortet.

Hur vill vi bli uppvaktade på Alla hjärtans dag?

En undersökning genomförd av Expressen visade att kvinnorna helst vill bli uppvaktade med en helkväll tillsammans med partnern. På andra plats kommer en lyxig middag och sedan de traditionella blommorna och chokladen. Även högst upp på männens lista finner vi att bli uppvaktade med en helkväll.

Dagen till ära

Vårt förslag blir därför att du börjar dagen med att tända ljus och erbjuda din partner en lång och mjuk massage med en av Me Animas mjukgörande oljor. Vi skulle rekommendera Energizing body oil som ger både energi och en härlig dag av harmoni, en bra start på ett riktigt bra Alla hjärtans-firande.

Energizing body oil

Energizing body oil