Åldrandets påverkan på din hud

Livet sätter spår på vår hud

 Glädje sätter vackra spår i form av skrattrynkor och oro sätter sina spår av bekymmer.
Vi kan inte hejda åren från att göra sina spår och det ska vi inte heller. Genom att sköta om oss själva och vår hud kan vi undvika onödiga rynkor och att vi ser trötta och glåmiga ut.

Vad händer med vår hud med tiden?

Hudens yttersta del blir med åren tjockare och hudcellerna faller inte av lika snabbt. Det finns bara en fördel med det på sommaren är att solbrännan sitter kvar lite längre på huden. Men tyvärr är solen är en av våra största fiender till att skynda på vårt åldrande allt negativt går mycket snabbare en normalt.
Elasticiteten avtar tillsammans med spänsten, lite som en gummisnodd som måste smörjas för att inte torka ut. Muskelfibrer blir också tunnare.
När du vill hjälpa oljorna att tränga in i huden och inte bara fastna på hudytan är det bra att använda en mild peeling några gånger i veckan innan du smörjer dig. Hjälper även att få igång cirkulationen som i sin tur hjälper till att få bättre näring till vår celler och få bort gammalt slagg som gör att huden får en fräschare look. Både fett och fukthalten försämras med åren, så vi behöver smörja in vår hud mer och dricka mer vatten.

Va rädd om huden och vårda den med kärlek

Många gånger får jag höra att man inte ska skämma bort sin hud och börja smörja in den nu för då måste man fortsätta. Det stämmer också att om du inte vårdar din hud och tillför det den behöver kan du få dras med torra fläckar, onödiga rynkor och att din hud ser allmänt trött, sliten och glåmig ut.

Vissa saker vi inte kan påverka vår hud

Det finns en del saker vi inte rår på och det får vi leva med, som genetiska faktorer och hormonernas minskade stimulans. Yttre faktorer som påverkar är solens starka strålar som försvagar hudens cellers förmåga att reparera sig, stress, för lite sömn och inte minst för lite frisk luft och motion.

Vad kan vi göra för att hjälpa huden?

Sköter vi om oss fysiskt och psykiskt avspeglas det i våra ansikten, det vet vi ju. Kärlek är nog det allra viktigaste, att älska så gott det går, vidröra varandra och tänka fina tankar om både oss själva och andra. Har vi en fin balans och harmoni, njuter av den vi är, det vi har och det vi gör så ger det en skönhet som är tidlös.
Gör enkla steg hemma
Glöm inte bort dina ansikts- och halsmuskler, du kan enkelt jobba med dina muskler och göra en face gympa för att musklernas fibrer ska fyllas ut och få fin lyster. Se förslag på facegympa här.

Gua Sha kristallen är en fantastiskt verktyg vi kan använda flertal gånger i veckan hemma för att få ett härligt flöde till vår hud tillsammans med en anpassad ansiktsolja från Me Anima. Du kan läsa mer om Gua sha kristallens effekter här

Ge huden en fin väl genomtänkt ansiktsolja som passar just din hudtyp. Självklart rekommenderar vi en av våra ansiktsoljor från Me Anima.  Det finns fler anledningar till varför vi gör det.  Ansiktsoljorna är dryga. Ger huden det fett den behöver och bibehåller den fukt som finns. Med en skön massage påverkar man cellförnyelse i alla åldrar. Huden blir mjuk och smidig. Huden får ett fint lyster vid daglig vård. Smörj huden morgon och kväll med en ansiktsolja under din kräm eller endast ansiktsolja.

Vidare till våra ansiktsoljor

Handla här

Me Animas ansiktsoljor