Varför Lavender body oil?

Lavender Body Oil

Jag vill gärna dela med mig av mina erfarenheter kring Lavendel och Lavender Body Oil. Här kommer 3 tips hur du kan använda Me Animas Lavendelolja.


Tips nummer 1.Aroma-Lavender

Hårkur

Vårt hår tar mycket stryk under sommaren, speciellt vid sol och bad. Solen är stark och det är inte bara huden som behöver solskydd, håret och hårbotten behöver också skydd. Det bästa skyddet är en solhatt och att återfukta håret och hårbotten med en inpackning då och då.

Här delar Me Anima med sig av en superbra hårkur och den är hur enkel som helst att göra.

Kuren gör du med hjälp av Me Animas Lavender Body Oil

Kuren passar alla, både för de som har mycket hår och de med mindre eller stubb, tjocka eller tunna hårstrån.

 1. Blöt inte håret innan, håret ska vara torrt. Börja med att massera in Lavender Body Oil i hårbotten, därefter hårstråna och lite extra i topparna. Var inte snål.
 2. Vira en varm handduk som en turban. Värmen hjälper oljan att tränga in i både huden och hårstråna.
 3. Låt kuren verka i minst 20 minuter, eller sov på saken … med en handduk på kudden (varning, oljan kan ge fläckar, så det är på egen risk).
 4. Applicera schampo direkt i håret utan att skölja först, massera in schampo ordentligt.
 5. Skölj därefter håret och schamponera det en gång till.
 6. Låt håret lufttorka eller föna på medelhög värme.

Nu har både håret och hårbotten fått en härlig sommarkur. Njut av hur mjukt och fint ditt hår har blivit.

Upprepa kuren så ofta du vill och tycker att det behövs.

 

Lavendel (Lavendula Agustifolia på latin)

Det finns mycket historia kring örtväxten Lavendel Augustifolia, I Ebers Papyrus, med över 700 recept återfinns lavendels fantastiska egenskaper. Cleopatra älskade lavendel, både att bada i och att tvätta sig med.

Namnet Lavendel härrör från Latin, Lavare som betyder just att tvätta.

I aromaterapins värld kallar vi växten för ”Universums Healer” för oljan gör så mycket mer än att få dig att lukta gott. Bland annat lugnar Lavendel vårt sinne och skänker harmoni.

 

Tips nummer 2.

Lindring vid brännskada

För mig dök oljan in i min vardag när jag brände mig i solen. För att dämpa solsvedan, la jag lavendelolja på de delar av huden som var rött. Jag fick en svalkande känsla och svedan från brännskadan dämpades. Jag upptäckte också att rodnaden la sig väldigt fort. Det blev som en aha-upplevelse för mig, huden blev återfuktad och fick en fin återhämtning samt att jag inte började fjälla.

 1. Rengör försiktigt i ljummet vatten (inte kallt)
 2. Torka/badda försiktigt huden med en mjuk handuk, låt huden vara lite fuktig
 3. Smörj rikligt med Lavender Body Oil
 4. Smörj morgon, kväll och vid behov

 

Tips nummer 3.

Lindring för insektsbett och rogivande

Myggbett kan klia rätt rejält och det är inte lätt för små barn, att låta bli att klia. Och ju mer de kliar desto värre blir klådan och i värsta fall blir bettet infekterat. Jag vet att Lavendel har en dämpade effekt på insektsbett och eftersom vår Lavendelolja innehåller även ett vårdande ämne för huden, både lindrar och vårdar Lavendeloljan. När jag började smörja insektsbett, solsveda och andra åkommor blev det som en ritual, från att haft kul med lek och skoj till lugn och ro med lite massage började jag även massera med Lavendelolja före sovdags och nynna en sång. Doften, massagen och det lugn och ro som kom med det, gjorde att det blev en harmonisk och skön kvällsritual.

 1. Smörj rikligt direkt på bettet
 2. Upprepa intensivt närmaste timme (var 10:e minut tills smärtan/klåden lagt sig)

Min erfarenhet av olika produkter och ämnen som hudterapeut, ihop med viljan lära mig mer om, kraften och energin växter har på oss människor gjorde att jag utbildade mig inom aromaterapi. Jag har tagit fram speciella oljor som marknadsförs under namnet Me Anima och nu vill jag dela med mig till dig, inte bara oljorna utan även vad de är bra för och hur de kan användas.

Lavender Body Oil är både ekologisk och vegansk. Oljan är också fullmatad med solrosolja och härlig E-vitamin med fettsyror som matar vår hud med näring.

Observera att tipsen i den här artikeln inte ska klassas som medicinska. Sök alltid information och råd hos din läkare eller apotekspersonal i första hand när det handlar om din egen eller andras hälsa.

 

Handla »

 

Me Anima Aromaoljor